Kupujemy szafę chłodniczą dla restauracji

Kupujemy szafę chłodniczą dla restauracji

W każdej restauracji i innym lokalu gastronomicznym potrzebnych jest szereg profesjonalnych sprzętów i urządzeń. Obowiązkowo na wyposażeniu wielu z nich muszą znaleźć się szafy chłodnicze gastronomiczne. W wielu lokalach gastronomicznych na wyposażeniu znajdują się również szafy mroźnicze.

Jakie są różnice pomiędzy tymi urządzeniami?

Szafy chłodnicze gastronomiczne to urządzenia, które – w zależności od modelu – mogą służyć zarówno do przechowywania, jak i do eksponowania żywności. Szafy chłodnicze gastronomiczne dostępne są w bardzo różnych wariantach; klienci mogą kupić szafę jedno- lub dwudrzwiową. Szafy chłodnicze mają bardzo różną pojemność, jednak niemal wszystkie bez wyjątku są urządzeniami o dość znacznych rozmiarach. Szafy mroźnicze pracują w znacznie niższej temperaturze niż chłodnicze. Dzięki temu szafy mroźnicze sprawdzają się do dłuższego przechowywania produktów i gotowych dań. W ich komorach może panować nawet minus 25 stopni Celsjusza.

Jakie są zalety tych urządzeń?

Zarówno szafy chłodnicze, jak i szafy mroźnicze gastronomiczne to urządzenia, które zostały wyposażone w agregaty zużywające małe ilości energii elektrycznej. Szafy mroźnicze gastronomiczne dostępne dzisiaj na rynku to urządzenia wyposażone w szereg funkcji i rozwiązań poprawiających ich funkcjonalność. Do wyboru są między innymi szafy mroźnicze gastronomiczne z drzwiami, które zamykają się same.

Temat sprzętów chłodniczych dla gastronomii jest dość obszerny; poruszyliśmy go również w naszym innym artykule.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *