Praktyczne i funkcjonalne bemary dla gastronomii

Praktyczne i funkcjonalne bemary dla gastronomii

W połowie XX wieku do użycia weszły bemary dla gastronomii. Dzisiaj bemary dla gastronomii należą do podstawowego wyposażenia wielu lokali gastronomicznych. Na rynku dostępne są bemary dla gastronomii zasilane gazem lub energią elektryczną. 

Rodzaje bemarów gastronomicznych 

Bemary gastronomiczne różnią się nie tylko sposobem zasilania. Wśród nich wyróżnić można bemary cateringowe. Bemary cateringowe to najczęściej bemary jezdne, które nie tylko utrzymują temperaturę wcześniej przygotowanych dań, ale ułatwiają również ich transport. Bemary cateringowe ogromną popularność w naszym kraju zdobyły wraz z pojawieniem się coraz większej ilości firm cateringowych. Bemary grzewcze to sprzęty bardzo proste, ale jednocześnie bardzo praktyczne. Bemary grzewcze to obowiązkowe wyposażenie szpitali, hoteli, dużych restauracji i stołówek. W szpitalach, hotelach i dużych restauracjach bardzo często wykorzystywane są bemary grzewcze jezdne. 

Materiały do produkcji bemarów 

Bemary gastronomiczne składają się z kontenera, do którego wkładane są pojemniki z jedzeniem. Zarówno kontener, jak i pojemniki wykonane ze stali nierdzewnej. Dzięki temu bemary gastronomiczne długo zachowują ciepło i są estetyczne nawet po kilku latach intensywnego użytkowania. 

Bemary to bardzo funkcjonalne, praktyczne sprzęty gastronomiczne niezbędne w wielu, zarówno małych, jak i dużych placówkach gastronomicznych. Osoby, które zainteresował ten temat zachęcamy do przeczytania naszego innego tekstu, w którym również piszemy o bemarach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *