Dlaczego warto zainwestować w zakup bemarów?

Dlaczego warto zainwestować w zakup bemarów?

Gastronomia

Bemary gastronomiczne wymyślili Francuzi. Bemary gastronomiczne znane są od lat 50. XX wieku. Bemary gastronomiczne do dzisiaj są podstawowym sprzętem używanym w bardzo różnych placówkach gastronomicznych. 

W jakim celu się je stosuje?

Bemary cateringowe wymyślono po to, aby móc podawać gościom w restauracjach ciepłe, wcześniej przygotowane dania gorące. Bemary cateringowe mają bardzo prostą budowę. Składają się z dużego pojemnika, do którego wkładane są mniejsze zawierające gotowe ciepłe dania. Między tymi pojemnikami jest wolna przestrzeń; wlewa się do niej gorącą wodę, która jeszcze cały czas jest podgrzewana gazowym płomieniem lub elektryczną grzałką. Bemary cateringowe można podzielić biorąc pod uwagę różne kryteria, także źródło ich zasilania. Bemary dla gastronomii można podzielić biorąc za kryterium ich konstrukcję.  Z uwagi na konstrukcję na rynku dostępne są bemary dla gastronomii jezdne i nastawne. Każde z nich są funkcjonalne i bardzo praktyczne. 

Jaki bemar warto wybrać?

Wszystkie bemary grzewcze są praktyczne i funkcjonalne, sprawdzają się w wielu lokalach gastronomicznych. Podgrzewacze nastawne doskonale sprawdzają się w lokalach, w których goście korzystają ze szwedzkiego stołu. Podgrzewacze jezdne to dobry wybór do szpitali, firm cateringowych, hoteli i restauracji, w których bywa jednocześnie duża liczba gości. 

Wszystkich, których zainteresował ten temat zachęcamy do przeczytania także naszego poprzedniego artykuły, który także poświęcony jest temu tematowi.